• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Merhaba,

39 Yaşındaki, 2 çocuk annesi  hemşehrimiz  Nermin Şahin  Yeditepe Ünv.İhtisas Hastanesinde (Koşuyolu) önemli bir beyin ameliyatı operasyonu geçirecek  olup A Rh (+) kana ihtiyaç bulunmaktadır.  Hastaneden yapılan açıklamaya göre uygun bağışçı bulunduğunda ameliyat ivedilikle yarın ya da ertesi gün (11/12 Ağustos ) yapılacaktır. Kan vermek isteyen bağışçılarımızın Hüseyin Şahin 537 500 16 06 irtibata geçmesini rica ederiz. Unutmayalım bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.


İstanbul Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 34,4642   34,5263
EURO 35,9849   36,0497
       
Özlü Sözler
Doğru olanı yapmak hiç bir zaman yanlış olmamıştır.
Sponsorlarımız
İSTİKLAL MARŞI'NIN 100. YILI KUTLU OLSUN

İstiklâl Marşı, TBMM tarafından tam 100 yıl önce Türkiye'nin ulusal marşı olarak kabul edildi. İstiklâl Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı olan 2021, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 'Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Yılı' ilan edildi. 'Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' cümlesiyle başlayan İstiklâl Marşı, Mehmet Akif Ersoy'un bir rica sonucu Ulusal Marş Yarışması'na katılmasıyla Türkiye'nin ulusal marşı seçildi. O ricada bulunulmasaydı Türkiye'nin ulusal marşı, Ulusal Marş Yarışması'nda finale kalan 6 şiirden biri olacaktı

 

Milli bayramlarda, devlet törenlerinde, okullarda, spor müsabakalarında, milli günlerde, milli açılışlarda, milli törenlerde, milli kutlamalarda hep bir ağızdan seslendirdiğimiz İstiklâl Marşı, yaşadığımız günlerin mimarlarını, kim olduğumuzu ve gücümüzü hatırlatıp gelecek günler için şevk veriyor. 

 

İstiklâl Marşı 100 yaşında...


Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklâl Marşı, 12 Mart 1921'de TBMM'de Türkiye'nin ulusal marşı olarak kabul edildi.


İstiklâl Marşı'nın kabul edilişinin 100'üncü yılı, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 'Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Yılı' olarak kutlanıyor.

 

Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı'nda cephedeki askerlerle cephe gerisindeki halka şevk ve moral verecek şiirin belirlenmesi için açılan Ulusal Marş Yarışması'na para ödüllü olduğu için katılmak istemedi. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey'in ricası olmasaydı büyük bir ihtimalle Türkiye'nin ulusal marşı, başka bir şairin başka cümlelerle başlayan bir şiiri olacaktı.

 

İstiklâl Marşı'nın Türkiye'nin ulusal marşı olarak kabul edilmesinden sonra sıra Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiirin bestelenmesine gelmişti. Bu amaçla açılan yarışmaya 24 besteci katıldı. Ne var ki o günlerde bir değerlendirme yapılamadı. Bunun sonucunda güfte, ülkenin çeşitli yerlerinde yarışmaya katılanların besteleriyle farklı farklı okunmaya başlandı.

 

1924'te toplanan seçici kurul, İstiklâl Marşı'nın ülkenin her yerinde Ali Rıfat Bey'in bestesiyle okunmasını kabul etti. 1930'a kadar da Ali Rıfat Bey'in bestesiyle okundu. 1930'da İstiklâl Marşı'nın bestesinde değişiklik yapıldı. Dönemin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Osman Zeki Üngör'ün 1922'de hazırladığı beste, İstiklâl Marşı'nın yeni bestesi olarak kabul edildi.

 


12/03/2020

Okunma Sayısı: 790







18.117.99.192








DİĞER HABERLER

Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Mustafa Taşçı
Başakşehir’e hayırlı olsun

Emin Taşçı
Hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkür ederim.

Erdinç Güngör
Hayırlı olsun başarılar diliyorum muhakkak ziyaret edeceğim şahsım olarak


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Sponsorlarımız

 

© Copyright 2021  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top